Bruno Verstraete (Nautilus Capital): “Problemen uit verleden kunnen snel terugkeren”

Alle aandacht gaat momenteel uit naar de gestegen olieprijzen, waarbij met name de gevechten in Libië met argusogen gevolgd worden. In verschillende landen is er sprake van ‘soft revolutions’, die echter op elk moment uit de hand kunnen lopen. Maar op de achtergrond loert een ander groot gevaar, namelijk de uitbreiding van het Europees Stabilisatiefonds.

Bruno Verstraete (Nautilus Capital): “De problemen uit het verleden kunnen snel terugkeren, veel sneller dan we verwachten. Daarmee bedoel ik uiteraard de Europese begrotingscrisis. We horen daar momenteel tijdelijk weliswaar niets van, maar die is verre van opgelost.”

We hebben zelfs een exacte tijdlijn voor deze problemen beschikbaar, want op het einde van deze maand zouden we al meer moeten weten. Verstraete: “Voor het einde van deze maand moet namelijk een definitieve oplossing voor het EFSF, het Europees Stabiliteitsfonds, worden gevonden. Duitsland gaat strengere begrotingseisen stellen aan de andere lidstaten, maar zal daarbij onvermijdelijk op Franse protesten stuiten. Ook andere landen uit de eurozone zullen gaan dwars liggen. Het ergste wat ons kan overkomen, is dat er opnieuw geen definitieve oplossing wordt gevonden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content