Brits vice-premier Nick Clegg wil de rijken de crisis doen betalen

De Europese beurzen zijn vanmorgen stabiel tot iets lager geopend, zonder dat er sprake was van grote bewegingen bij de belangrijkste indices. De Stoxx Europe 600 opende stabiel, terwijl de Footsie in Londen ongeveer een kwart procent moest prijsgeven.

De Britse vice-premier Nick Clegg lanceerde vanmorgen een nieuwe boodschap, hij wil de rijken de crisis doen betalen. Echt nieuw is die slogan niet, want hij werd al tientallen jaren geleden door het toenmalige AMADA (nu PVDA) gelanceerd.

Clegg noemde de huidige lange recessie waar het Verenigd Koninkrijk (en de rest van Europa) mee wordt geconfronteerd een ‘economische oorlog’.

Lagere omzet voor D’Ieteren

D’Ieteren maakte gisteren na het slot van de beurs de halfjaarcijfers bekend. Dit waren de hoogtepunten:

*Verkopen: 3,0 miljard EUR, een daling met 3,2 % in vergelijkbare gegevens (-5,1 % in gepubliceerde gegevens).

*Daling van het resultaat vóór belastingen2 met 19,6 % tot 136,3 miljoen EUR.

*Buiten ongebruikelijke elementen en waardeaanpassingen, daling van het resultaat vóór belastingen met 25,4 % tot 130,2 miljoen EUR. Dit resultaat wordt als volgt opgesplitst:

*D’Ieteren Auto en Corporate activiteiten: 54,1 miljoen EUR, een daling met 20,3 % als gevolg van de daling van de verkopen, de extra commerciële middelen en een stijging van de kosten. Stijging van het marktaandeel van de verdeelde merken tot 21,98 % (21,89 % voor het jaar 2011).

*Belron: 76,1 miljoen EUR, een daling met 28,7 % die de afname van de volumes weerspiegelt als gevolg van de opmerkelijk zachte winter en een ongunstig economisch klimaat, en de impact hiervan op de marges, gedeeltelijk gecompenseerd door kostenbesparingen.

*Ongebruikelijke elementen en waardeaanpassingen: 6,1 miljoen EUR, met onder meer bij D’Ieteren Auto de gerealiseerde meerwaarde op de inbreng van D’Ieteren Lease in Volkswagen D’Ieteren Finance, en bij Belron kosten met betrekking tot herstructureringen en overnames.

*Daling van het courante geconsolideerde resultaat vóór belastingen, groepsaandeel, met 24,6 % tot 126,0 miljoen EUR.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content