Brazilië waarschuwt voor valutaoorlog en voor protectionisme

De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, maar van enige vooruitgang ten opzichte van de opening is geen sprake. De belangrijkste indices boeken winsten van iets meer dan een kwart procent, meer zit er voorlopig niet in. De Euro Stoxx 50 boekt een winst van circa 0,40%.

In Brussel is de winst voor de BEL 20 iets kleiner, met Nyrstar opnieuw als sterkste stijger binnen de index. Alle aandacht gaat vanzelfsprekend uit naar het bod op Devgen. Verder gebeurt er weinig, op de valutamarkten stabiliseert de koers van de euro na de correctie van gisteren.

Brazilië waarschuwde vanmorgen voor een valutaoorlog en voor protectionisme, daarbij referend naar de politiek van monetaire verruiming die de meeste centrale banken voeren.

Dergelijke politiek kan zware gevolgen hebben voor de wereldeconomie, aldus nog de Braziliaanse minister Guido Mantega.

Nieuw succes voor Ablynx

Ablynx deelde gisteren mee dat het samen met Merck Serono, een afdeling van Merck KGaA (Darmstadt, Duitsland), de Nanobody®-kandidaat ALX-0751 in oncologie, naar preklinische ontwikkeling hebben gebracht.

Dit is de tweede preklinische kandidaat die voortkomt uit de samenwerkingsovereenkomst die in 2008 werd afgesloten, en zal resulteren in een mijlpaalbetaling van €1 miljoen aan Ablynx.

In september 2008 zijn Merck en Ablynx een overeenkomst aangegaan waarbij Merck Serono en Ablynx bepaalden om gezamenlijk Nanobodies te onderzoeken en te ontwikkelen tegen twee ziektedoelwitten in oncologie en immunologie.

De overeenkomst hield een contante vooruitbetaling van €10 miljoen in voor Ablynx en beide bedrijven verbonden zich ertoe alle onderzoeks- en ontwikkelingsgelden te delen, alsook de resulterende winst.

Ablynx heeft ook mogelijkheden om uit het onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma te stappen, waardoor Ablynx in aanmerking kan komen om mijlpaalbetalingen en royalties te ontvangen.

In oktober 2010 sloten Ablynx en Merck een tweede overeenkomst voor gezamenlijk onderzoek naar en ontwikkeling van Nanobodies tegen een inflammatoir ziektedoelwit.

Ablynx ontving een vooruitbetaling van €10 miljoen en blijft tijdens het proces volledig verantwoordelijk tot aan een Investigational New Drug (IND) aanvraag.

Na goedkeuring van het pakket door Merck Serono zal Ablynx in aanmerking komen om een mijlpaalbetaling van €15 miljoen te ontvangen.

Ablynx zal de optie hebben om met Merck Serono verder te gaan op een 50:50 co-ontwikkelingsbasis en de resulterende winst te delen, of om deze overeenkomst om te zetten naar een licentieovereenkomst met mijlpaalbetalingen en significante in schijven oplopende royalties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content