Braziliaans partnership UCB en AstraZeneca rond Cimzia

UCB en AstraZeneca hebben vandaag aangekondigd dat ze een partnerschap hebben gesloten om Cimzia in Brazilië te registreren en op de markt te brengen. Het geneesmiddel zal geregistreerd worden voor de behandeling van reumatoïde artritis en de ziekte van Crohn.

AstraZeneca zal onder deze overeenkomst Cimzia® registreren en bij goedkeuring zal het de exclusieve verdeler van Cimzia® in Brazilië worden.

Samen met UCB zal AstraZeneca het recht hebben toekomstige nieuwe lijnuitbreidingen van Cimzia® te verdelen. UCB behoudt het recht om Cimzia® alsook toekomstige lijnuitbreidingen mee te promoten in Brazilië.

Dit partnerschap zal UCB helpen om haar uitgebreide pipeline van producten op de markt te brengen en de groei van UCB’s dochteronderneming in Brazilië te bevorderen.

‘Dit is een belangrijk strategisch partnerschap voor ons en het ondersteunt onze gecombineerde focus om de behoeften van de patiënten tegemoet te komen en innoverende geneesmiddelen te ontwikkelen,’ aldus Mark McDade, COO van UCB. ‘Deze relatie zal ervoor zorgen dat zoveel mogelijk Braziliaanse patiënten toegang krijgen tot ons innoverende geneesmiddel Cimzia®.’

‘Dit partnerschap met UCB zal zich baseren op de expertise van AstraZeneca wat betreft regelgeving, verkoop en marketing zodat patiënten in Brazilië baat kunnen vinden bij Cimzia®,’ aldus Rubens Pedrosa, voorzitter en vertegenwoordigend directeur van AstraZeneca Brazilië. ‘AstraZeneca is één van de snelst groeiende farmaceutische bedrijven van de Braziliaanse markt. Cimzia® vult onze huidige portfolio van innovatieve geneesmiddelen aan en zal onze continue groei in deze markt ondersteunen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content