Bouwsector makkelijk middel om Chinezen aan het werk te houden

De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, met redelijke winsten voor de belangrijkste indices. Die winsten situeren zich in de meeste gevallen in de buurt van een half procent. Opvallende bewegers zijn er eigenlijk niet, hoewel Solvay in Brussel toch een winst van ruim 2,50% kon vasthouden.

Uitstekend nieuws voor de aandelenmarkten, zo stelt professor Stefan Duchateau. De aantrekkende economische groei onderbouwt het vooruitzicht van stevige bedrijfsresultaten, terwijl de lange termijnrentetarieven relatief laag blijven.

Een beter recept voor een graduele beursklim kan je moeilijk bedenken. Vandaar ook de recordniveaus voor de Dow Jones en S&P koersindexen.

Intussen laat ook de Chinese politieke top zich niet onbetuigd. Een eerste ontgoocheling niet te na gesproken, natuurlijk. Maar daarvoor was de belegger gewaarschuwd.

De Chinese overheid is immers niet in staat haar rentetarieven te laten dalen ondanks de manifeste noodzaak hiertoe vanuit industrieel perspectief.

De vastgoedmarkt blijft immers een permanent gevaar omdat de bouwsector als een makkelijk middel wordt aanzien om miljoenen Chinezen aan het werk te houden. Meer van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content