Boskalis verwerft contract voor afvoeren Concordia

Dockwise, een dochteronderneming van Koninklijke Boskalis Westminster, heeft het contract verworven voor het afvoeren van het Concordia-wrak dat voor het Italiaanse eiland Giglio ligt.

Hiertoe zal het schip op de Dockwise Vanguard worden geladen. Het contract werd toegekend door Costa Crociere S.p.A. (de opdrachtgever).

Na de succesvolle operatie om de Concordia overeind te trekken, en in afwachting van het opdrijven van het schip, heeft Dockwise overleg gevoerd met de opdrachtgever om een veilige oplossing te vinden om het bij het eiland Giglio gelegen Concordia-wrak af te voeren.

Er is besloten tot een unieke operatie waarbij de Concordia in zijn geheel op de Dockwise Vanguard wordt geladen en vervolgens veilig naar een locatie wordt vervoerd om te worden gesloopt.

De opdrachtgever moet in overleg met de lokale autoriteiten nog een besluit nemen over de eindbestemming. Slopen van het schip in Italië is een van de mogelijkheden die nog wordt onderzocht.

Als onderdeel van het contract zal de Dockwise Vanguard een aantal aanpassingen ondergaan om het laden van de Concordia in zijn huidige staat mogelijk te maken.

De operatie staat gepland voor medio 2014 en met de beschreven werkzaamheden is een waarde gemoeid van circa USD 30 miljoen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content