Boskalis heeft financiering bod op Dockwise rond

Onder verwijzing naar het persbericht van 21 december 2012, waarin Boskalis kenbaar maakte een vrijwillig openbaar bod geheel in contanten uit te brengen op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen van Dockwise tegen een biedprijs van EUR 18,50 per aandeel cum dividend, bevestigt Boskalis hierbij dat zij over de benodigde middelen beschikt om het Bod te financieren.

Het bod waardeert Dockwise op EUR 733 miljoen, hetgeen neerkomt op een ondernemingswaarde van circa EUR 1,25 miljard. Boskalis zal het bod en de herfinanciering van bestaande faciliteiten financieren uit een combinatie van beschikbare liquide middelen, nieuwe senior debt faciliteiten en een aandelenemissie.

Boskalis bevestigt dat zij redelijke maatregelen heeft getroffen om het equity gedeelte van het bod te kunnen financieren en dat zij zich heeft verzekerd van EUR 1,3 miljard aan gecommitteerde schuldfinanciering met looptijden tot 5 jaar.

De combinatie van de gecommitteerde debt faciliteiten en de verwachte uitgifte van nieuw aandelenkapitaal zal gebruikt worden voor de financiering van het bod en voor algemene bedrijfsdoeleinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content