Bond zonder Naam schrijft obligatielening uit

Van 1 tot en met 30 november 2012 schrijft Bond zonder Naam voor het eerst een obligatielening uit voor de opstart van een nieuw project: Stiltehoeve Metanoia. Geert Noels van Econopolis begeleidt Bond zonder Naam persoonlijk bij deze uitgifte.

Bond zonder Naam beschikt in Moerkerke (Damme) over een hoeve en landerijen. Hier wil Bond zonder Naam te midden van de ongerepte natuur een Stiltehoeve creëren die uitnodigt tot verlangzaming, verstilling en verinnerlijking. Stiltehoeve Metanoia wordt een proeftuin en hefboom voor maatschappelijke beweging en verandering.

Het is een vrijplaats voor ontmoeting tussen elke levensbeschouwing, religie en spiritualiteit. Stiltehoeve Metanoia biedt ruimte voor verschillende maatschappelijke segmenten. Met de obligatielening wil Bond zonder Naam 3 miljoen euro ophalen om de hoeve te verbouwen en de groenomgeving en landerijen in te richten.

Op deze manier wil Stiltehoeve Metanoia een maatschappelijk gedragen initiatief worden. Bond zonder Naam nodigt iedereen uit – en in het bijzonder haar leden – in te schrijven. Elke obligatie heeft een waarde van 1.000 euro. Elke koper ontvangt jaarlijks in ruil een rentevergoeding van 3%. Het kapitaal wordt terugbetaald op de vervaldatum, 7 jaar na de uitgiftedatum.

Partners met vakkennis

De uitgifte van de obligatielening wordt ondersteund door partners met vakkennis. Het volledige proces wordt deskundig begeleid door Econopolis en haar hoofdeconoom Geert Noels als partner.

Econopolis doet dit volledig pro bono en ontvangt hiervoor geen enkele commissie of andere vergoeding. Het juridisch advies wordt gegeven door Curia advocaten en SBB Accountants & Belastingconsulenten. De administratieve afhandeling werd uitbesteed aan de vzw Hefboom.

“Het financiële systeem is dolgedraaid. Spaarcenten komen ongewild terecht in speculatieve projecten. Onze economie heeft er baat bij als we ons spaargeld aanwenden voor lokale projecten met maatschappelijke waarde.”, aldus Geert Noels, hoofdeconoom Econopolis.

Steeds meer mensen krijgen behoefte aan plekken waar nog rust heerst. Stille, groene gebieden blijken een gunstige invloed te hebben op de gezondheid en het welbevinden. In het voorjaar 2014 opent Bond zonder Naam de deuren van haar Stiltehoeve Metanoia.

Met een gevarieerd programma met o.a. stilteweken, meditatietechnieken, zuiveringsweken en workshops rond voeding & geest wil deze stiltehoeve van Bond zonder Naam mensen inspireren in de meest ruime zin van het woord.

Omtrent Bond zonder Naam

Bond zonder Naam is een maatschappijkritische beweging die het beste in mensen versterkt door dagelijks werk te maken van waarden.

Waarden worden vertaald naar concrete actie, waarbij de klemtoon op de eigen leefomgeving ligt. Bond zonder Naam werd opgericht in 1959 en is vooral bekend van de spreuken.

De beweging is evenwel actief op tal van andere domeinen zoals werken rond waarden met jongeren, kinderrechten en opvoedingsondersteuning, zingeving, armoedebestrijding en gelijke kansenrecht.

BZN telt bijna 200.000 gezinnen, die lid zijn van de organisatie. Daarnaast hebben ook ruim 200 ondernemingen een lidmaatschap van BZN.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content