BNP Paribas weet risico’s in Zuid-Europa voorlopig goed te beheersen

De risico’s die BNP Paribas loopt ten aanzien van investeringen in Zuid-Europese landen lijken enigszins af te nemen. Hoewel BNP Paribas nog altijd risico’s loopt in -met name- Spanje, weet de bank deze risico’s goed te beheersen.

ABN Amro verhoogt het advies voor BNP Paribas van houden naar kopen, mede vanwege de aantrekkelijke waardering van het aandeel.

Bij de presentatie van cijfers over het tweede kwartaal werd duidelijk dat de omzet van BNP Paribas weliswaar gedaald is, maar dat de afname minder sterk was dan verwacht.

Gedegen risicobeheer en lagere operationele kosten kwamen ten goede aan de resultaten van de Franse bank. Bovendien wist BNP Paribas de kapitaalpositie gedurende het tweede kwartaal verder te verbeteren.

Situatie in Spanje blijft een probleem

Met betrekking tot de blootstelling van de bank aan beleggingen in landen in de Europese periferie lijken de risico’s enigszins af te nemen.

De angst voor verdere afschrijvingen op investeringen binnen de Franse thuismarkt is afgenomen; de Franse vastgoedmarkt staat er tamelijk goed voor. De situatie in buurland Spanje blijft een probleem, maar BNP Paribas lijkt de risico’s aldaar goed te beheersen.

Gezien de lage kredietwaardigheid van de eigendommen van BNP Paribas in Spanje en Italië is een belegging in BNP Paribas niet zonder risico’s.

Maar op basis van het gedegen risicobeheer van BNP Paribas, de solide prestaties van de bank binnen de opkomende markten en de aantrekkelijke waardering van het aandeel kiezen de analisten van ABN Amro ervoor om BNP Paribas te volgen met een koopadvies en een koersdoel van 50 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content