BNP Paribas koopwaardig na bekendmaking goed nieuws

De Franse bank BNP Paribas is er in het vierde kwartaal niet in geslaagd om aan de verwachtingen te voldoen, maar ligt op koers met de strategie.

De vierdekwartaalresultaten stelden teleur door zwakke prestaties van het onderdeel bedrijfs- en zakenbankieren, en de Belgische tak.

De omzet daalde met 3% tot EUR 9,4 miljard in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst inclusief een afboeking op eigen schuld en EUR 345 miljoen verlies door aan eenmalige items nam met eenderde af tot EUR 514 miljoen, waar de markt gemiddeld rekende op EUR 922 miljoen.

De kapitaalbuffers sterkten aan ten opzichte van een kwartaal eerder, de common tier 1 ratio steeg naar 9,9% van 9,5%.

De bank stelt een dividend voor van EUR 1,50 per aandeel, tegen EUR 1,20 een kwartaal eerder. Ook wil BNP Paribas tot 2015 EUR 2 miljard aan kosten besparen en mikt op EUR 1 miljard omzet in Azië.

De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie kopen voor BNP Paribas. Hoewel de resultaten tegenvielen, laten deze een duidelijke vooruitgang zien in het licht van de gevoerde strategie. De verbeterde solvabiliteit, dividendverhoging en de extra kostenbesparingen zijn immers goed nieuws.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content