BMW overtreft verwachting met cijfers over het eerste kwartaal

BMW presteerde in het eerste kwartaal beter dan verwacht. De autofabrikant boekte de beste kwartaalresultaten in de sector, ondanks de afnemende vraag in Europa.

Daarmee toont het bedrijf de reden voor het koopadvies dat ABN Amro geeft. De winst per aandeel kwam uit op EUR 1,99. Dit is 22 eurocent boven de marktverwachting, maar 6 eurocent minder dan in het eerste kwartaal van 2012.

De autofabrikant heeft technologische voorsprong, wereldwijd een sterk imago, is in staat hoge prijzen af te dwingen voor z’n modellen en rendement te genereren op het geïnvesteerde kapitaal.

Het bedrijf bevindt zich tegelijkertijd binnen een industrie waarin de groei onder druk staat. De koers van het aandeel is op het moment 17% lager dan het koersdoel van EUR 85 dat ABN Amro hanteert.

Daarmee is het viersterrenaandeel BMW aantrekkelijk gewaardeerd.

De automaker navigeerde succesvol door de glansloze Europese markt en een vier weken durende fabriekssluiting. Afgelopen kwartaal werd motormaker Husqvarna verkocht.

Voor de rest van dit jaar herhaalt het management de verwachting voor een record omzet bij een gelijkblijvende winst. ABN Amro blijft dus koper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content