BMW houdt zich staande in moeilijke markt

Eerder deze maand presenteerde BMW cijfers over het tweede kwartaal van 2012. Ondanks de moeilijke marktomstandigheden wist de autofabrikant resultaten neer te zetten die (iets) beter waren dan analisten hadden verwacht. ABN Amro blijft het aandeel BMW volgen met een koopadvies.

BMW zag de omzet in het tweede kwartaal met 7,3% stijgen, om uit te komen op EUR 19,2 miljard. Hiermee wist het concern de marktconsensus nipt te overtreffen: analisten hadden gerekend op een omzet van EUR 19,1 miljard.

De operationele winst van BMW daalde met 19% en bedroeg EUR 2,27 miljard, versus een consensusverwachting van EUR 2,16 miljard.

BMW herhaalde de doelstelling voor wat betreft de winst over heel 2012: de automaker verwacht dat de winst (voor belastingen) dit jaar hoger zal uitkomen dan in 2011, toen een winst van EUR 7,38 miljard werd geboekt.

BMW houdt slag om de arm

Wel hield BMW qua prognoses een slag om de arm: de Europese schuldencrisis kan resulteren in een verdere verslechtering van het mondiale economische klimaat.

Hoewel het management van BMW tijdens de cijferpresentatie een enigszins voorzichtige toon aansloeg, beschouwen de analisten van ABN Amro het als een positief gegeven dat de doelstellingen voor heel 2012 nog altijd overeind staan (zolang de wereldwijde economische situatie niet verder verslechterd).

Maar zelfs als de mondiale economische groei een verdere vertraging laat zien, is BMW goed gepositioneerd: het bedrijf beschikt over een flexibel productienetwerk. ABN Amro handhaaft een koopadvies voor dit aandeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content