Bitcoin challenge: nog geen stap dichter bij ons doel

© Allexxandar (iStock)
Gilles Quoistiaux journalist bij Trends-Tendances.

Na anderhalve maand investeren in cryptomunten zijn we nog even ver verwijderd van ons doel – een verdubbeling van onze inleg in drie maanden – als bij de start.

Na zes weken maken we de balans op. We zijn alles bij elkaar tevreden met het kleine verlies van minder dan 200 euro, omdat we in onze slechtste uren 1800 euro in het rood stonden. De koers van de bitcoin schommelt al een tijdje tussen 8000 en 9000 euro. Veel hoop op de beoogde verdubbeling hebben we intussen niet meer.

Veel hoop op de beoogde verdubbeling hebben we intussen niet meer

Vorige week namen we een robot-handelaar in de arm, in de hoop dat die beter is in het snelle traden van cryptomunten dan wij. We namen voor 20 euro per maand het ‘bunny’-abonnement op de website Cryptohopper. Na een week zijn we een illusie armer. De robot deed meer dan 160 transacties, maar het voorlopige resultaat van al dat frenetieke handelen is een verlies van 4,7 procent.

Een amateur die al verscheidene robots voor cryptohandel heeft getest, raadde ons enkele aanpassingen aan. Eerste wijziging: we verminderen het maximale bedrag per transactie. Voordien zette de robot soms de volle 250 euro die we hem hadden toevertrouwd op het spel. We zetten een rem op zijn enthousiasme.

Crypto Lions

Tweede wijziging: we zetten de modus op ‘halfmanueel’. In het begin vertrouwden we alle investeringsbeslissingen toe aan het obscure computeralgoritme van Cryptohopper. We sluiten onze robot aan op verschillende signalen. Die worden uitgezonden door handelaars op Twitter, Facebook en Telegram, die trends spotten in virtuele munten en bepaalde investeringen aanraden. We besluiten onze robot aan te sluiten op Crypto Lion Signals, een collectief dat claimt 22.000 leden te tellen en dat dezelfde virtuele munten verhandelt als wij. We zullen wel zien of de cryptoleeuwen begaafder zijn dan het algoritme van Cryptohopper.

Derde wijziging: we zetten de stoploss af die we hadden geactiveerd. Dat mechanisme zorgde ervoor dat de robot munten verkoopt als ze te veel zakken. Onze robot heeft zijn tijd verspeeld met het verkopen van munten met verlies. Maar door de stoploss in de prullenmand te gooien nemen we ook een risico. Als een munt onomkeerbaar de dieperik in gaat, zouden we weleens een heel slechte zaak kunnen doen.

In rook opgegaan

Het is ons al eerder overkomen. De NEM die we eind januari kochten, is nooit weer overeind gekomen. We zijn op papier meer dan 60 procent van die investering kwijt. Ook van onze investering in ether ging meer dan een vijfde in rook op. De bitcoin, die ongeveer de helft van onze portefeuille uitmaakt, doet het gelukkig beter. We hebben ondertussen met de neo, de stellar, de litecoin en de enjin verscheidene zwarte lijntjes in onze portefeuille. In het totaal staan we nog nipt in het rood, maar we hebben nog anderhalve maand te gaan. Er is nog niets verloren.

Bitcoin challenge: nog geen stap dichter bij ons doel

Dit artikel is het achtste in de reeks ‘Bitcoin challenge‘, waarbij we verslag uitbrengen van onze investering in virtuele munten.

We houden u verder op de hoogte van de evolutie van onze virtuele portefeuille. We benadrukken dat we met deze artikels geen beleggingsadvies willen geven. Cryptomunten zijn risicovolle beleggingen, waarmee beleggers al hun geld kunnen verliezen.

Partner Content