Biotechbedrijf Kiadis Pharma trekt op 2 juli naar de beurs

© REUTERS

Het Nederlandse biotechbedrijf Kiadis Pharma zal op 2 juli voor het eerst noteren op de beurzen van Amsterdam en Brussel. Het bedrijf biedt 2,27 miljoen aandelen aan.

Kiadis Pharma wil met de beursgang 28,1 tot 37,2 miljoen euro ophalen, zo deelde het bedrijf mee. Er worden 2,27 miljoen aandelen aangeboden, wat nog kan stijgen tot 2,61 miljoen. De prijs voor een aandeel zit in de prijsvork 11-13,75 euro. Indien Kiadis alle aandelen weet te slijten, zal het een marktkapitalisatie hebben van 160 tot 170 miljoen euro.

Enkele huidige aandeelhouders van het bedrijf, en de nieuwe investeerder Nyenburgh Investment Partners, doen mee aan de beursgang voor 12 miljoen euro.

Bestrijding leukemie

Met de nieuwe middelen zal Kiadis onder meer ‘ATIR 101’ en ‘ ATIR201’ verder ontwikkelen.

Het belangrijkste product, ATIR101, bevindt zich momenteel in een internationaal fase-II onderzoek voor leukemie. De onderzoeksresultaten worden begin 2016 verwacht, Kiadis wil in het vierde kwartaal van 2016 voorwaardelijke goedkeuring vragen in de Europese Unie en Canada.

Het tweede product van Kiadis, ATIR201, wordt ontwikkeld voor erfelijke bloedaandoeningen met aanvankelijk een focus op thalassemie. Dat is een erfelijke bloedziekte waarbij het lichaam bijvoorbeeld onvoldoende hemoglobine aanmaakt. De klinische fase van ATIR201 zal mogelijk gestart worden in het eerste kwartaal van 2016 met een fase-I/II onderzoek.

Uitstel beursgang

De onderneming stelde in 2007 een beursgang uit vanwege de slechte financiële markten. Het bedrijf zag in 1997 het levenslicht. Sindsdien heeft de onderneming een technologie ontwikkelt die helpt bij het uitvoeren van beenmergtransplantaties met een niet-matchende donor.

Het biotechbedrijf treedt met de beursgang in de voetsporen van onder meer Biocartis en Argen-X.

Biotechnologiebedrijven zijn heel volatiel, zorg dus voor voldoende risicospreiding als je wilt beleggen in dergelijke ondernemingen. De bekendmaking van de eerste testresultaten en studieresultaten hebben een sterke invloed op de koersevolutie van de aandelen.

(Belga/AFN/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content