Biocartis mist beursdebuut niet

© Emy Elleboog

Het Mechelse biotechbedrijf Biocartis heeft zijn beursdebuut niet gemist. Het aandeel, dat aan 11,5 euro naar de beurs trok, steeg maandagochtend tot 26 procent, maar zakte daarna wat terug.

Het aandeel-Biocartis op Euronext-Brussel noteert maandag rond het middaguur nog 16 procent hoger tot 13,4 euro.

Biocartis begon een week vroeger dan verwacht aan zijn beursavontuur. De aandelenuitgifte kon vervroegd worden afgesloten omdat de vraag 6,5 keer hoger lag dan het aanbod.

Biocartis haalde 100 miljoen euro op met de uitgifte van bijna 8,7 miljoen aandelen tegen 11,50 euro per stuk. Dat was de bovengrens van de eerder opgegeven prijsvork.

5 tests per jaar

Met de opbrengst van de beursgang wil Biocartis onder meer extra tests ontwikkelen voor zijn Idylla-systeem. Dat is een klein diagnostisch toestel dat tests die normaal weken duren, uitvoert in enkele uren.

Bij de lancering ervan in september vorig jaar werd al een eerste test op de markt gebracht, voor de opsporing van huidkanker. Biocartis is ook bezig met een snelle ebolatest. Het biotechbedrijf wil vier tot vijf nieuwe tests lanceren per jaar, met focus op oncologie en infectieziektes. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content