Bezorgdheid over Grieks schuldenprobleem neemt nog toe

De kostprijs voor het zich indekken tegen wanbetaling van de Griekse overheid is gisteren opnieuw gestegen tot het hoogste niveau sinds de invoering van de Europese eenheidsmunt.

Als gevolg van het stilleggen van het Europees vervoer door de lucht zijn de onderhandelingen over het afgesproken reddingsplan uitgesteld tot een nog nader te bepalen tijdstip. Die gesprekken met de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds zouden op 21 april beginnen.

Credit-default swaps op Griekse schulden stegen gisteren met 30,50 basispunten tot 468,50. Philip Gisdakis, strateeg bij UniCredit SpA, merkt op dat de bezorgdheid over het Grieks schuldenprobleem nog is toegenomen.

De spread tussen de Griekse en de Duitse staatsobligaties is maandag toegenomen tot 467 basispunten, een stijging met 37 basispunten ten opzichte van het slotniveau van de dag voordien. Volgens Bloomberg is die spread sinds oktober 1998 nog nooit zo groot geweest.

De Markit iTraxx SovX Western Europe Index, een index die de swaps op 15 staatsobligaties uitdrukt, steeg maandag met 2,10 basispunten tot 96. Dat is het hoogste niveau in meer dan een week.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content