Bezorgdheid over Griekenland duwt Europese beurzen in het rood

De Europese beurzen zijn vandaag lager geopend, met meestal beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 laat een verlies van een half procent optekenen, in het geval van de Spaanse IBEX 35 index loopt het verlies op tot ruim 1%. De BEL 20 moet ruim een kwart procent prijsgeven en valt terug onder het niveau van 2400.

Nyrstar en Bekaert zijn de belangrijkste dalers binnen de index. Op de valutamarkten moet de euro terrein prijsgeven, de koers van de eenheidsmunt moet ongeveer een kwart procent prijsgeven en valt terug onder 1,28 euro. Ook de goudprijs heeft nog geen vaste voet onder de grond gevonden.

De beleggers maken zich zorgen over Griekenland, waar deze week een belangrijke stemming over de structureringen op de agenda staat. Wanneer premier Samaras geen meerderheid achter zich krijgt, kan de crisissfeer snel weer een hoogtepunt bereiken.

Econocom blijf investeren in ontwikkeling nieuwe producten

Econocom blijft investeren in de ontwikkeling van zijn expertise op het vlak van Intelligente Oplossingen (Internet of Things ) door middel van een speciaal Europees O&O-programma in samenwerking met het Onderzoeksinstituut ISMB (Istituto Superiore Mario Boella).

De markt voor Intelligente Oplossingen kent een snelle groei en zal in 2020 meer dan 20 miljard verbonden voorwerpen tellen. Dit zal de technologische infrastructuren en de informatiesystemen van bedrijven ingrijpend veranderen.

ISMB (Istituto Superiore Mario Boella), gevestigd in Turijn (Italië), is gespecialiseerd in de sector van informatie- en communicatietechnologieën.

In totaal zijn hier 150 onderzoekers dagelijks bezig met projecten met een hoge innovatiewaarde, in nauwe samenwerking met bedrijven die zich al dan niet in de IT-sector situeren.

Door een Europees O&O-programma op te zetten in samenwerking met een Instituut voor Toegepast Onderzoek, versterkt Econocom zijn ontwikkelingsstrategie op het vlak van Intelligente Oplossingen.

Op die manier biedt het zijn klanten de mogelijkheid vooruit te lopen op deze evolutie, die de volgende jaren naar verwachting zeer snel zal verlopen.

Nu reeds biedt Econocom zijn klanten totaaloplossingen aan voor de integratie, het beheer en de financiering van communicerende en intelligente voorwerpen en de bijbehorende infrastructuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content