Bevredigende cijfers Sligro, aandeel is nog steeds koopwaardig

De jaarcijfers van supermarkt- en groothandelsbedrijf Sligro verslaan de verwachtingen. Ook kwam het concern met een heldere update over de supermarkten.

De operationele winst bedroeg EUR 90 miljoen, een miljoen euro meer dan waarop werd gerekend. De nettowinst over 2012 kwam uit op EUR 70 miljoen, vijf miljoen euro meer dan de eerdere prognose van het bedrijf (de consensus lag op EUR 67 miljoen).

De winst per aandeel bedroeg EUR 1,59 (consensus EUR 1,53). Het dividend blijft ongewijzigd op EUR 1,05. De vrije kasstroom van Sligro was beter dan verwacht, het gevolg van lagere investeringen en het aanhouden van minder werkkapitaal.

De update van Sligro over de supermarkten was volledig in lijn met onze aannames. Het concern streeft de komende jaar naar een EBITA-marge van 2,5 a 3% en een rendement op het werkzame vermogen van 15%.

Die outlook is niet verrassend, de marktomstandigheden zijn ook dit jaar lastig en vergelijkbaar met 2012. Sligro denkt marktaandeel te winnen bij zowel de supermarkten als het groothandelsbedrijf

De analisten van ABN Amro verwachten dat, ondanks de recente rally, dat het aandeel Sligro de concurrentie zal verslaan door de sterke kasstroom en de lage schuld van het bedrijf. Het kasstroomprofiel wordt onvoldoende weerspiegeld in de koers. ABN Amro handhaaft zodoende het koopadvies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content