Beurzen zullen niet door de resultaten ondersteund worden

Volgens Vincent Juvyns van ING is er ondanks een sterke rally nog value bij Europese aandelen aan te treffen. Dat betekent dat vanaf de huidige koersniveaus nog een verdere stijging te verwachten valt, zonder dat meteen kan worden uitgemaakt hoe ver die stijging nog kan reiken.

In ieder geval zullen de koersen niet door de beurskoersen worden ondersteund, want die resultaten zijn minder goed dan verwacht.

Dat hoeft echter geen verrassing te heten, want iedereen had gerekend op lagere resultaten. Juvyns ging uit van een stijging met 0 tot 5% op jaarbasis. Toch zijn er nog redenen om aandelen te kopen.

Het glas is halfvol en niet half leeg

Het glas is volgens Juvyns halfvol en niet half leeg. Er is namelijk nogal wat goed nieuws dat binnenwaait uit de Europese periferie. Met name landen als Griekenland en Ierland doen het wat beter, waardoor het crisisgevoel minder nadrukkelijk aanwezig is.

Vooral Ierland bewijst dat de periferie langzaam maar zeker aan de beterhand is. Het land herwint gaandeweg zijn competiviteit en dat betekent dat het als voorbeeld voor andere landen in moeilijkheden kan dienen. Ierland zal sneller dan andere landen zijn kredietwaardigheid terugvinden, zo besluit Juvyns.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content