Beurzen van opkomende landen stijgen het sterkst

De Europese aandelenbeurzen hebben volgens ABN Amro de onrust omtrent Oekraïne verder van zich afgeschud en stegen tussen 0,5% (Verenigd Koninkrijk) en bijna 2% (AEX). De beurzen in de opkomende landen (2,3%) en vooral die in Latijns Amerika (5,1%) stegen echter nog sterker.

Daarmee waren volgens ABN Amro de Amerikaanse beurzen de verliezers van de afgelopen week. De breed gespreide S&P-500 moest 0,9% prijsgeven en de technologiebeurs Nasdaq 0,9%.

Er was amper richtinggevend bedrijfsnieuws, hoewel Microsoft bekend maakte dat het zijn Officepakket geschikt gaat maken voor de iPad van Apple.

De nieuwe CEO, Satya Nadella – de opvolger van Steve Ballmer – geeft daarmee impliciet toe dat Microsoft de slag op mobiel terrein een beetje gemist heeft.

Schattingen voor de extra omzet van ’s werelds meest dominante softwarepakket lopen uiteen van USD 1 miljard tot USD 7 miljard, ofwel 2 tot 5% van de totale omzet.

Het aandeel Microsoft – dat wel eens als een zwakke broeder in de sector wordt genoemd – staat inmiddels op de hoogste koers in tien jaar. Afgelopen week was er ook weinig nieuws over Nederlandse bedrijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content