Beurzen draaien van de plus in de min, Delhaize zwak gestemd met cijfers op komst

De meeste Europese beurzen zijn van de plus in de min gedraaid, met momenteel een verlies van ongeveer een kwart procent voor de Euro Stoxx 50. De index van de aankoopmanagersindex in de eurozone is in april sterker dan verwacht gedaald, terwijl anderzijds volgens het ADP-rapport er vorige maand in de Verenigde Staten minder nieuwe jobs bijkwamen dan oorspronkelijk was verwacht.

De BEL 20 houdt voorlopig nog stand in de plus, de winst is echter teruggevallen tot ongeveer een half procent. Umicore, UCB en AB-InBev zijn enkele van de opvallende stijgers, terwijl Delhaize (cijfers op komst) en Cofinimmo terrein moeten prijsgeven.

Geen wijzigingen in Europees monetair beleid verwacht

De ECB komt donderdag met het rentebesluit en een toelichting. Er worden geen wijzigingen verwacht in het beleid, maar volgens Theodoor Gilissen Bankiers waarschijnlijk zal de ECB voorzichtiger over de economische ontwikkelingen worden. Op donderdag is er ook een Ecofinbijeenkomst waarbij de kapitaalseisen voor banken worden besproken en de inkoopmanagersindices voor de dienstensector voor zowel de VS als China.

Voor beiden wordt een afzwakking verwacht, na een snelle stijging van de laatste maanden. Verder zullen de ontwikkelingen in Spanje de gemoederen bezig blijven houden. Het opzetten van een instelling die het onroerend goed van de banken beheert zou meer rust kunnen scheppen indien er voldoende steun van private partijen komt.

Donderdag geeft Spanje 3- en 5-jaars leningen uit. Daarnaast zullen de verkiezingscampagnes in Frankrijk en Griekenland het sentiment beïnvloeden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content