Beurskoersen in groeimarkten kunnen nog verdubbelen

De beurskoersen in de groeimarkten kunnen nog verdubbelen kunnen nog verdubbelen als de monetaire stimuleringsmaatregelen van de Amerikaanse centrale bank doorgevoerd worden.

Dylan Grice, global strategist bij Societe Generale SA, ziet de waarderingen opnieuw oplopen naar de pieken die in 2008 bereikt werden. De beleggers hebben tot dusver dit jaar recordbedragen in de groeimarkten geïnvesteerd.

De lage rentevoeten zijn daar niet vreemd aan, de beleggers gaan op zoek naar alternatieven die een hoger rendement kunnen opleveren. Toch blijft het opletten voor de vorming van zeepbellen.

Alan Greenspan, de voorganger van Ben Bernanke, hielp de vastgoedboom in de Verenigde Staten voeden die twee jaar geleden rechtstreeks verantwoordelijk was voor de globale financiële crisis.

John Taylor van Stanford University merkt op dat de MSCI BRIC Index van Braziliaanse, Russische, Indische en Chinese aandelen vanaf het dieptepunt al met 164% is gestegen, tegenover een stijging met slechts 40% voor de Standard & Poor’s 500 Index. Het risico op de vorming van zeepbellen mag dus niet worden verwaarloosd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content