Beter dan verwachte resultaten Bekaert

In de eerste helft van dit jaar nam het bedrijfsresultaat (voor uitzonderlijke, éénmailge elementen = REBIT) bij Bekaert met 7% toe t.o.v. dezelfde periode in 2012 dankzij een sterke prestatie in de regio Azië-Pacific en het beheersen van de kosten dankzij de herstructurering van 2012.

In deze omgeving steeg de REBIT-marge van 4,8% naar 5,5% wat volgens Arnaud Delaunay van Leleux een herstel van de rentabiliteit met zich meebracht (de winst per aandeel bedroeg 0,45 euro tegen een verlies in de eerste helft van 2012).

De resultaten van de Aziatische regio zijn van strategisch belang voor Bekaert. In dit deel van de wereld bedraagt de operationele marge 18% (H1 2013) tegen 13% in Europa (nog steeds de belangrijkste regio op het vlak van de omzet in 2012),

11% in Latijns-Amerika en 6% in de Verenigde Staten.

Volgens een analyse van Exane BNP Paribas zorgt een stijging met 1% van de operationele marge in de Aziatische regio voor een toename van 5% van de winst per aandeel.

Verder onthoudt Delaunay nog dat lagere staalprijzen (die bijna 50% van de kosten van de verkochte Bekaertproducten uitmaken) en de verwachte groei van de Aziatische automarkt (lagere voorraden die aangevuld worden + hernieuwde export + verdere groei van de verkoop van nieuwe voertuigen) het mogelijk moeten maken om de operationele marge verder te laten toenemen in de komende kwartalen. Delaunay is koper van het aandeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content