Besparingsmaatregelen doen Euro-crisis op bodemloos vat lijken

Op de Europese beurzen blijft het sentiment afwachtend, waarbij er nooit sprake is van grote bewegingen. De belangrijkste Europese beursindices noteren licht in het rood, de BEL 20 kan een beperkte winst vasthouden. Volgens IFF-topman Charles Dallara moet er meer zijn dan alleen maar besparingsmaatregelen.

Alleen maar besparen doen de Euro-crisis op een bodemloos vat lijken. De focus op besparingen op korte termijn moet worden gecombineerd met een economische visie op langere termijn.

Dallara is positief voor Griekenland op langere termijn, maar op korte termijn kan de draagkracht van het land op de proef worden gesteld.

DSM rapporteert positief begin 2012 met robuuste eerstekwartaalresultaten

Q1 EBITDA uit doorlopende activiteiten €306 miljoen (Q1 2011: €325 miljoen)

• Sterke resultaten Life Sciences door aanhoudende groei bij Nutrition

• Sterke verbetering bij Materials Sciences ten opzichte van vierde kwartaal 2011

• Joint venture met POET van start om mogelijkheden geavanceerde biobrandstoffen te ontsluiten

• Recent aangekondigd voornemen tot openbaar bod op Kensey Nash vestigt status van DSM Biomedical als nieuw winstgevend groeiplatform

• Verwachting voorzichtig optimistisch, op koers voor realisatie doelstellingen 2013

Feike Sijbesma, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van DSM, gaf de volgende toelichting op de resultaten:

“In een moeilijke businessomgeving bleef DSM in het eerste kwartaal goede vooruitgang maken, en de robuuste resultaten betekenen een positief begin van 2012. Bij Life Sciences bleef Nutrition ondanks ongunstige valutakoersen uitstekend presteren dankzij de acquisitie van Martek en voortgezette autonome groei. Bij Materials Sciences verbeterde Performance Materials zijn resultaat ten opzichte van het vorige kwartaal en boekte Polymer Intermediates wederom een goed resultaat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content