Ben Bernanke verantwoordelijk voor opblazen koersen op Wall Street

Marc Faber, de uitgever van het Gloom, Doom and Boom Report, heeft geen goed woord over voor Ben Bernanke en voor de politiek die door de voorzitter van de FED wordt gevolgd. Ben Bernanke heeft in de ogen van Faber een puinhoop gemaakt van de Amerikaanse economie.

Bernanke was één van de aanhangers van een politiek van ultra-expansief monetair beleid die heeft geleid tot de financiële crisis van 2008 en die nog altijd een verlengstuk heeft in de problemen waar we momenteel mee worstelen. Het enige wat Bernanke kan is alsmaar meer geld in het systeem pompen.

Welvaart creëren door beurskoersen te doen stijgen

Volgens Faber bestaat de strategie van Bernanke er in om welvaart te creëren door de beurskoersen te doen stijgen. De beleggers krijgen dan het gevoel dat ze rijker worden, waardoor ze meer zouden moeten gaan spenderen. Zo werkt het volgens Faber echter niet.

Door het opblazen van de beurskoersen ontstaat het risico dat we vroeg of laat met een crash geconfronteerd zullen worden. Het inkopen van nog meer staatsobligaties helpt de man in de straat niet, maar leidt tot de creatie van een zogenaamde Mayfair-economie waar alleen de rijken van profiteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content