Ben Bernanke speelt spelletje blufpoker

FED-voorzitter Ben Bernanke verwees vorige week naar de ‘ongewone onzekerheid’ met betrekking tot de Amerikaanse economie. In zijn toespraak tot het Congress zei Bernanke gereed te staan om opnieuw in te grijpen wanneer zulks nodig en noodzakelijk zou zijn.

Ben Bernanke stak hetzelfde verhaal af bij de Senaat en bij het House Financial Services Committee. Volgens de topman van de centrale bank is ingrijpen noodzakelijk wanneer de VS-economie zich niet gaat hestellen.

Bij FAO Economics is Chief Economist Robert Brusca van mening dat Ben Bernanke een spelletje blufpoker speelt, vergelijkbaar met wat Clint Eastwood in de film ‘Dirty Harry’ deed. Die gaf de indruk nog kogels te hebben, terwijl zijn munitie was opgebruikt.

Brusca is van mening dat ook Bernanke zijn munitie is opgebruikt en dat hij iedereen probeert te overbluffen. De kogels waarover de FED nog beschikt, zijn volgens Brusca alleszins niet van een zwaar kaliber.

Brusca is van mening dat de blufpoker van Bernanke uiteindelijk de geloofwaardigheid van de FED dreigt te schaden. Het is niet realistisch te verwachten dat de centrale bank de economie kan blijven ondersteunen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content