Belgische langetermijnrente kan nog wat verder stijgen richting 3,70%

Ook deze obligatiemarkten hebben van een vlucht naar veilige havens kunnen profiteren (zie de daling van de rentevoeten in de afgelopen weken) en dat geldt ook voor Noorse en Zweedse obligaties.

Recente rentestijgingen zijn tijdelijke consolidatiefases in een dalende trend. M.a.w. de trend van deze markten blijft stijgend (dus stijgende obligatieprijzen en dalende rentevoeten). Het team van Leleux keek ook even naar de gang van zaken bij de Belgische rentevoeten.

Belgische langetermijnrente is sterk gedaald, maar kan weer gaan stijgen

De daggrafiek toont het koersverloop van de Belgische 10-jaarsrente sinds de top van november vorig jaar (5,91%). Sindsdien is de Belgische langetermijnrente sterk gedaald met een voorlopig dieptepunt op 3,25%.

Vorige maand schreef Leleux : “Het lijkt er sterk op dat de rentedaling in zijn laatste fase zit. De recentste bodem werd niet bevestigd door de RSI-indicator (onderste grafiek). Een signaal dat de kracht achter de dalende trend afneemt. Hou het niveau van 3,45% in de gaten! Een opwaartse doorbraak luidt een nieuwe periode van stijgende rentevoeten in.” De afgelopen weken noteerde de Belgische 10-jaarsrente licht onder of licht boven deze weerstand. Het analistenteam van Leleux verwacht dat de Belgische langetermijnrente nog wat verder kan stijgen richting 3,70%.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content