Belgische 10-jarige rente valt terug richting 2,50%

De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, waarbij de winsten in de tweede helft van de sessie verder werden uitgebouwd.

Bij het slot van de handel kon de Euro Stoxx 50 een winst van ruim een procent vasthouden. De BEL 20 stond bij het slot van de handel een kwart procent in de plus. D’Ieteren en Bekaert deden het goed, Colruyt, Nyrstar en Umicore verloren alle drie minstens anderhalf procent.

De staatsobligaties van de zogenaamde semi-kernlanden in Europa deden het opnieuw goed, met stevige winsten voor zowel de Franse als de Belgische obligatiekoersen.

Het rendement op de 10-jarige Belgische staatsobligatie bedroeg nog 2,58%, of 10 basispunten minder dan het slotniveau van gisteren.

Zwitserland veilde opnieuw obligaties met een looptijd van drie maanden aan een negatief rendement. Morgen is het uitkijken naar de uitspraak van het Duits grondwettelijk hof.

Lagere omzet en nettowinst Resilux

Dit waren de kerncijfers die Resilux over het eerste halfjaar 2012 bekendmaakte, dit ten opzichte van het eerste halfjaar van 2011:

§ Omzet : EURO 142,0 miljoen (-8%)

§ Toegevoegde waarde : EURO 28,8 miljoen (-10%)

§ Operationele cash flow (EBITDA) : EURO 13,7 miljoen (-24%)

§ Operationeel resultaat : EURO 7,2 miljoen (-40%)

§ Financieel resultaat : EURO -0,5 miljoen (+68%)

§ Winst voor belastingen : EURO 6,8 miljoen (-36%)

§ Winst na belastingen, voor resultaat Airolux : EURO 5,6 miljoen (-30%)

§ Nettowinst : EURO 4,1 miljoen (-45%)

§ Netto financiële schuld : EURO 39,9 miljoen (-15%)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content