België zal inspanningen op het vlak van besparen moeten verder zetten

De Europese beurzen zijn hoger gesloten, met relatief beperkte winsten voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 kon een winst van ongeveer een half procent vasthouden, de BEL 20 stond bij het slot van de handel zowat driekwart procent in de plus.

Uiteraard was Belgacom de blikvanger op de Brusselse beurs.
Joëlle Milquet liet vandaag een ballonetje op met betrekking tot de besparingsmaatregelen die ons land moet leveren.

Volgens Milquet moet België gezien de moeilijke economische omstandigheden wat meer respijt krijgen, maar daar is zeker niet iedereen het mee eens. Het uitstellen van noodzakelijke maatregelen kan ons land op termijn zuur opbreken.

Spector verkoopt Photo Hall

Woensdag 24 oktober werd op de Rechtbank van Koophandel te Brussel beslist machtiging te verlenen tot de verkoop van de Luxemburgse tak van Photo Hall Multimedia NV aan Krëfel.

Hifi International SA, zoals deze afdeling heet, zal zo snel mogelijk ondergebracht worden bij de nieuwe eigenaar. Wat betreft de verkoopprijs dient nog tot een akkoord te worden gekomen met het bankenconsortium.

De verkoopprijs zal tussen EUR 1,5 miljoen en EUR 2,8 miljoen bedragen en zal dienen om een deel van de schulden die Photo Hall Multimedia NV heeft aan het bankenconsortium terug te betalen.

Wat betreft de andere activa van Photo Hall in België verwachten de gerechtsmandatarissen, aangesteld door de Rechtbank van Koophandel om een overnemer te vinden voor de activiteiten van de Retail Group, in de loop van de volgende weken duidelijkheid te kunnen brengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content