Belgacom trekt Brusselse beurs dieper in het rood

De Europese beurzen zijn vandaag lager gesloten, met relatief beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 geeft ruim een kwart procent prijs, de Euro Stoxx 50 laat driekwart procent liggen. Belgacom trekt de Brusselse beurs dieper in het rood.

De vrees voor een verdere Amerikaanse rentestijging lijkt volgens professor Stefan Duchateau intussen naar de achtergrond te zijn verwezen, na initieel in de periode mei-september 2013 zeer diepe schade te hebben aangebracht.

De wegebbende angst heeft intussen plaats geruimd voor de vaste overtuiging van een geleidelijke toename van de LT rente, tegen een gematigd tempo.

Deze conclusie is vooral gesteund op de te bescheiden vooruitgang op het vlak van de werkgelegenheidscreatie.

Zonder een verdere verbetering op dit front is de democratische partij immers niet zeker dat ze bij de deelverkiezingen in 2014 de meerderheid kunnen binnenrijven in de Kamer van Volksvertegenwoordigers en precies omwille van hun huidige minderheidspositie worden heel wat voorstellen van de Obama-administratie nu geblokkeerd. Meer van Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content