Belgacom krijgt slechts neutraal advies

In het derde kwartaal van 2013 kende Belgacom een omzetdaling met 3% en een terugval van de EBITDA met 7,7%. Naast de impact van 16 miljoen euro op de omzet van Q3 door regulatoire maatregelen blijft de groep kampen met een daling van de inkomsten uit haar 2 belangrijkste activiteiten : Consumer Business Unit (-6,5%) en Enterprise Business Unit (-4,7%).

Deze neerwaartse trend blijft volgens Arnaud Delaunay van Leleux echter in de lijn van de groepsverwachtingen en het management handhaaft zijn vooruitzichten voor 2013 (een omzetdaling met 1%-2% en een krimp van de EBITDA met 4%-6%). Bemoedigend is wel dat Belgacom een groei blijft kennen van “het aantal vaste en mobiele postpaidklanten”.

Tijdens haar interview vorige week op de RTBF zei Dominique Leroy (de nieuwe baas van Belgacom) dat het “moeilijk zal zijn om de uitbetaling van een uitzonderlijk dividend” te handhaven.

Daarom is het waarschijnlijk dat het uitzonderlijke dividend over 2012 (voor een bedrag van 0,31 euro) niet zal worden verlengd en dat het dividend per aandeel over 2013 op zijn best op 2,18 euro zal uitkomen (interim- + definitief dividend) tegen 2,49 euro in 2012.

Daarnaast zijn er een aantal analisten die door de daling van de operationele kasstroom en de lagere nettowinst van mening zijn dat het dividend naar beneden zou kunnen herzien worden (naar ongeveer 1,90 euro).

Na een stijging met 27% t.o.v. het dieptepunt van juli 2013 leert de waarderingsoefening dat het aandeel over weinig potentieel beschikt aan de huidige koersen. Delaunay heeft een “houden” advies voor dit aandeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content