Belgacom hoger op de cijfers, BNP Paribas moet terrein prijsgeven

De Europese beurzen zijn vandaag lager geopend, met over het algemeen beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. Die verliezen situeren zich over het algemeen in de buurt van een half procent of zelfs iets minder. BNP Paribas moet op de cijfers zowat 2,50% prijsgeven.

De BEL 20 opende ongeveer een kwart procent lager en viel zodoende verder terug onder het niveau van 2200. Delhaize ziet de koers nog dieper wegzakken, terwijl anderzijds Belgacom op de vanmorgen gepubliceerde cijfers in de plus mocht openen.

Belgacom stelt niet teleur met cijfers

Over het eerste kwartaal van 2012 rapporteerde Belgacom 1588 miljoen EUR aan omzet, wat 0,3% meer is dan in dezelfde periode van 2011.

Zonder de impact van overnames, desinvesteringen en regelgevende maatregelen stegen de onderliggende opbrengsten met 1%, als gevolg van de hogere opbrengsten in het

consumer-segment en BICS.

De ebitda kwam in het eerste kwartaal van 2012 uit op 466 miljoen EUR, of een daling met 3,1% t.o.v. het jaar voordien. Regelgevende maatregelen waren verantwoordelijk voor de daling van de ebitda in het eerste kwartaal met 6 miljoen EUR (- 1,3%). De gerapporteerde ebitda leidde tot een ebitdamarge van 29,3%, of 1 procentpunt lager dan over dezelfde periode in 2011.

Vooruitzichten blijven gehandhaafd

In het eerste kwartaal van 2012 genereerde Belgacom een vrije kasstroom van 179 miljoen EUR, of 60 miljoen EUR

minder dan in dezelfde periode van 2011.

Dit is het gevolg van een lagere kasstroom uit operationele activiteiten, de overname van de The Phone House-winkelketen in België en hogere capexinvesteringen.

Op basis van de huidige gang van zaken handhaaft Belgacom de vooruitzichten voor het volledige boekjaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content