Belgacom en Umicore remmen Brusselse beurs af

De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, met stevige winsten voor de belangrijkste indices. Daarmee werden de gisteren geleden verliezen echter slechts gedeeltelijk opgehaald. De Euro Stoxx 50 kon bij het slot van de handel een winst van bijna 2% tonen.

Het sentiment werd positief beïnvloed door een meevallend verloop van de veilingen van overheidsobligaties. In Brussel kon de BEL 20 slechts een winst van 0,59% vasthouden.

Belgacom en Umicore oefenden een duidelijk remmend effect uit. Anderzijds ging KBC fors hoger, ook dankzij een upgrading door KBC Securities.

ORPEA en Cofinimmo kondigen de verwerving aan van de muren van een rusthuis in Parijs

De verwerving van dit nieuwe actief op 19.04.2012 heeft plaats in het kader van het partnerschapsakkoord dat beide groepen in november 2011 hebben gesloten.

Overeenkomstig dit partnerschap verbinden de partijen zich ertoe joint ventures op te richten met als doel de verwerving, het bezit en de verhuring van zorgvastgoed dat ORPEA exclusief exploiteert. Het akkoord beoogt over een termijn van vijf jaar een omvang van € 500 miljoen activa te bereiken.

De verwerving wordt verricht door de eerste joint venture Cofinea I SAS, een vennootschap naar Frans recht waarvan Cofinimmo 51% van het kapitaal in handen heeft en de Groep ORPEA de rest, nl. 49%. De vennootschap Cofinea I SAS geniet het stelsel van een Société d’Investissements Immobiliers Cotée (SIIC) (beursgenoteerde vastgoedbeleggingsvennootschap).

De EHPAD ligt in het 19de arrondissement van Parijs, werd gebouwd in 2004 en heeft een totale oppervlakte van 4 265m² met 107 bedden in exploitatie. Het rusthuis wordt geëxploiteerd door de Groep ORPEA waarmee Cofinimmo een handelshuurovereenkomst van het type “triple net” heeft gesloten voor een periode van 12 jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content