Beleggersplatform plant beursgang

© REUTERS

IEX Group, gespecialiseerd in online beleggersinformatie in Nederland en België, plant een beursgang. Dat meldt het bedrijf, onder meer bekend van de website beursduivel.be.

De groep zegt 1,8 miljoen beleggers te bereiken via verschillende online informatieplatformen, van wie 300.000 in België. IEX Group heeft de ambitie “om nieuwe (informatie-)producten en diensten te ontwikkelen en te ontsluiten richting haar beleggende achterban”.

MTY Holdings

De beursnotering zal gebeuren via het al beursgenoteerd bedrijf MTY Holdings, die zo goed als een lege doos was geworden. IEX Group verwacht de beursnotering op Euronext Amsterdam in de loop van december 2015 te krijgen.

“Door naar de beurs te gaan krijgt IEX Group betere toegang tot de kapitaalmarkt waar we al iedere dag over schrijven en is het dus ook makkelijker om die groei te financieren”, klinkt het.

IEX sloeg eerder dit jaar al samen in zee met Value 8 Media (het bedrijf achter beursduivel.be en beursduivel.nl). Value8 heeft nu 85 procent van de aandelen MTY Holdings in handen. Na de ‘reverse listing’ van IEX krijgt Value8 een belang van 49 procent in dat bedrijf. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content