Beleggers wachten op afloop veiling Italiaanse staatsobligaties

Op basis van de futures wordt een min of meer stabiele opening van de Europese beurzen verwacht, de belangrijkste indices gaan dicht bij het slotniveau van gisteren blijven.

De aandacht van de beleggers gaan op de eerste plaats uitgaan naar de veiling van Italiaanse staatsobligaties. De Italianen willen voor een bedrag van 4 tot 6 miljard euro aan obligaties met een looptijd van 10 jaar plaatsen.

Verschillende grondstoffenrapporten op de agenda

Specifiek voor grondstoffen staat volgens Royal Bank of Scotland op 10 april het WASDE rapport van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) op het programma. Op 11 april pakt Gold Fields Mineral Services (GFMS) uit met de Gold Survey 2012. Er worden deze week ook verschillende rapporten over de oliemarkt gepubliceerd waarbij het maandelijkse rapport van de OPEC, het Oil Market Report van het Internationaal Energie Agentschap en de Short Term Energy Outlook van het Amerikaanse Ministerie van Defensie.

Spanje blijft in focus

Ook vandaag zal Spanje in het centrum van de belangstelling blijven staan, hoewel de spanning gisteren enigszins leek te zijn weggeëbd. Premier Mariano Rajoy verklaarde dat zijn land op economisch vlak met een enorme uitdaging wordt geconfronteerd. Spanje zal namelijk de werkloosheid moeten terugdringen op een moment dat de economie aan het krimpen is. Hoe dat probleem zal worden opgelost, valt moeilijk te voorspellen.

Kopen op de dips

Sommige analisten zijn nog altijd van mening dat correctie ideale koopkansen bieden. Gisteren verklaarde George Godber van het Matterley Undervalued Stocks Fund dat zich momenteel gedroomde koopgelegenheden aanbieden. Godber heeft een heel lijstje met koopwaardige Europese aandelen achter de hand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content