Beleggers rekenen op oplossing voor Spaanse problemen

Op basis van de futures mag een stabiele tot iets hogere opening op de Europese beurzen worden verwacht. Van grote bewegingen zal echter geen sprake zijn, daarvoor blijft de ondertoon te onzeker.

De kans is niet onbestaande dat in de komende uren het tij weer gaat keren, zoals trouwens ook gisteren het geval was.

De beleggers rekenen er op dat er uiteindelijk toch een oplossing voor de Spaanse problemen uit de bus gaat komen. De situatie wordt namelijk onhoudbaar, met een rendement op de 10-jarige staatsobligatie dat de kritische grens van 7% bijna heeft bereikt.

Immobel betaalt een bruto dividend van 1,75 euro per aandeel: een stijging met 40%

Ingevolge de beslissingen heden genomen door de Gewone Algemene Vergadering, zal voor het boekjaar 2011 een bruto dividend van 1,75 EUR per aandeel uitgekeerd worden, hetzij een netto dividend (na inhouding van de roerende voorheffing) van 1,3125 EUR per aandeel, en dit tegen afgifte van coupon n° 23, vanaf 1 juni 2012.

Dit dividend, 40 % hoger dan vorig jaar, stemt overeen met een pay-out ratio van 45 %. Het netto resultaat per aandeel bedraagt 3,93 EUR (gestegen met 53 % tegenover 2010).

Het vertegenwoordigt een bruto rendement van 6,7 % op basis van de slotkoers op 23 mei 2012, die 26,19 EUR bedroeg.

De uitbetaling zal gebeuren in de loketten van BNP Paribas Fortis (hoofdbetaalagent), ING Belgium, KBC Bank en Bank Degroof.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content