Beleggers maken best grote boog om Dexia heen

Wie had ooit durven vermoeden dat het eens zo fiere Dexia een penny stock zou worden op de Brusselse beurs? Hier dient natuurlijk te worden opgemerkt dat het Dexia van vandaag nog weinig gemeen heeft met het Dexia van vroeger. In feite betreft het alleen nog de restbank die op de beurs noteert.

Belfius, dat de eigenlijke bankactiviteiten groepeert, werd genationaliseerd en losgekoppeld. Wie de aandelen Dexia koopt, koopt dus iets dat niets meer met Belfius te maken heeft. Voor heel wat beleggers is dit misverstand nog altijd niet weggewerkt, de verwarring blijft.

Overleving van de groep hangt aan een zijden draadje

Dexia zou opnieuw geld nodig hebben, maar de vraag is vanwaar dat gaat komen. De Vlaamse regering heeft bij monde van Kris Peeters al laten weten niet van plan te zijn om nog meer geld in Dexia te investeren. De vraag luidt dan ook hoe het nu verder moet.

Dexia publiceerde onlangs het rapport over de eerste zes maanden van 2012, maar dat lokte weinig reacties uit bij de beleggers. Bank Degroof besteedde er in een rapport aandacht aan, met de toevoeging dat de overleving van de groep aan een zijden draadje hangt. Het advies voor het aandeel werd ingetrokken, wat er eigenlijk op neerkomt dat de beleggers Dexia beter blijven mijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content