Beleggers geven Apple het voordeel van de twijfel

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag hoger geopend, met beperkte winsten voor de belangrijkste indices. Sommige analisten waren verbaasd over de kracht die Wall Street aan de dag gelegd, op basis van de gisterenavond gepubliceerde kwartaalcijfers was een lagere opening verwacht.

Gisterenavond maakte Apple namelijk eerder slappe resultaten bekend, terwijl de prognoses eveneens eerder zwak klonken. De beleggers geven Apple echter het voordeel van de twijfel, de koers opende iets hoger. Amazon noteert op de cijfers, die eveneens als flauw werden ervaren, zelfs bijna 5% hoger.

Escalatie conflict Syrië/Turkije kan nog altijd mogelijk

Op de internationale energiemarkten werden volgens Royal Bank of Scotland de meeste olieproducten duurder, alvorens in de loop van deze week opnieuw goedkoper te worden.

De prijs van een vat West Texas Intermediate (WTI) voor levering in november steeg met 2,2 procent. Brent uit de Noordzee (november termijncontract) deed het zelfs nog iets beter met een prijsstijging van 2,3 procent.

De spread tussen beide varianten klom vorige week boven de grens van 23 dollar, het hoogste niveau sinds oktober vorig jaar. Analisten vrezen dat de oplopende spanningen tussen Syrië en Turkije de bevoorrading van ruwe olie in het gedrang kunnen brengen.

Bijna alle ruwe olie uit het noorden van Irak wordt getransporteerd naar de Turkse havenstad Ceyhan, van waar die verder wordt verscheept. De pijpleiding die Irak verbindt met het zuiden van Turkije loopt nabij de Syrische grens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content