Belegger doet gouden zaak dankzij overnameplannen AB InBev

AB Inbev © BELGA

De berichten over de overnameplannen van AB InBev heeft zeker één beurshandelaar geen windeieren gelegd. Hij zag de waarde van zijn aandelenportefeuille in 24 uur meer dan verdubbelen.

De deal tussen AB InBev en SABMiller is nog niet beklonken, maar één belegger wrijft nu al gretig in zijn handen. Dat schrijft De Morgen. Dinsdag kocht hij een pakket van 6500 opties met onderliggende speculatie dat de beurskoers tegen eind dit jaar met 11 procent zou stijgen. De trader betaalde 1 miljoen euro.

Nadat AB InBev had bevestigd te werken aan een overnamebod op zijn grootste concurrent SABMiller, schoot de koers van de Belgisch-Braziliaanse brouwgroep 12 procent hoger. Daardoor zag de belegger de waarde van zijn portefeuille stijgen tot 2,6 miljoen euro.

Uitsluitend voor professionele beleggers

Optiestrategieën, zoals van deze belegger, zijn zeer populair bij beurshandelaars. Het biedt hun de kans nauwkeuriger te speculeren op verwachte bewegingen van de onderliggende waarde.

Dergelijke strategieën zijn weliswaar uitsluitend weggelegd voor professionele beursspelers omdat de transactiekosten voor particuliere beleggers niet opwegen tegen het mogelijke rendement.

AB InBev heeft volgens de Britse beurswetgeving tot 14 oktober tijd om duidelijk te maken of er al dan niet een bod komt. Die deadline kan wel nog verlengd worden.(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content