Belangrijke macro-economische data op komst in de VS

De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in de plus, maar de verliezen voor de belangrijkste indices blijven beperkt tot ongeveer een half procent.

Ook in de Verenigde Staten vluchten de beleggers in de richting van veilige staatsobligaties, terwijl grondstoffen worden gedumpt.

Morgen veel belangrijke cijfers in de VS

Dinsdag komen er veel belangrijke cijfers uit de Verenigde Staten. De meeste aandacht gaat volgens Theodoor Gilissen Bankiers uit naar de detailhandelsbestedingen over april.

De detailhandelsverkopen over maart waren beter dan verwacht en werden positief beïnvloed door goed weer.

Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten steeg afgelopen vrijdag naar het hoogste niveau sinds januari 2008. De markt gaat uit van een groei van de detailhandelsverkopen van 0,2% over april.

Woendag worden in de VS de start van de nieuwbouwwoningen en de industriële productie over april gepubliceerd. De start van nieuwbouwwoningen over maart viel tegen. Dat had mogelijk te maken met de zachte winter die de start van de woningnieuwbouw naar voren had getrokken.

De markt verwacht dat de grond voor 680.000 nieuwe woningen zal zijn gebroken in april. Daarmee is er toch een trend van een – zij het zeer geleidelijk – herstel van de woningnieuwbouw. Het gemiddelde over de afgelopen 12 maanden was 636.000.

Woensdag worden ook de notulen van het FOMC van 24 en 25 april gepubliceerd. Die zullen aangeven hoeveel leden voor stimulering zijn en hoeveel er tegen kwantitatieve verruiming zijn. De huidige operatie van $400 mrd genaamd Operation Twist loopt eind juni af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content