Belangrijke macro-economische cijfers VS op komst

Op basis van de futures gaan de Amerikaanse beurzen opnieuw hoger openen, de futures geven een 0,50% hogere opening voor de S&P 500 aan. Echt wakker van de situatie in Europa (en vooral Spanje) liggen de beleggers dus blijkbaar niet meer.

Woensdag publicatie detailhandelsverkopen in VS

In de Verenigde Staten wordt deze week vooral gelet op de detailhandelsverkopen over de maand mei die woensdag bekend worden gemaakt.

Verwacht wordt een krimp van 0,1% na een zwakke groei van +0,1% in april. De oorzaak ligt vooral in de afgenomen groei van de autoverkopen.

Tegenvallende cijfers zullen volgens Theodoor Gilissen Bankiers de roep om verdere maatregelen van de Fed doen

toenemen.

Bernanke laat niet in de kaarten kijken

Afgelopen week gaf Fed-voorzitter Ben Bernanke in een toespraak voor het Congres daar geen enkele hint over, wat de markt teleurstelde.

Volgende week (19 en 20 juni) komt het FOMC weer bijeen en de markt kijkt nu al uit naar deze belangrijke meeting.

Vrijdag komen er nog veel cijfers uit de VS: het Empire State Manufacturing onderzoek in de regio New York zal naar verwachting wegzakken van 17 naar 14 en de industriële productie zal volgens de consensus terugzakken van 1,1% in april naar slechts 0,1% in mei. Het consumentenvertrouwen dat in de afgelopen maanden sterk was opgelopen, zal naar verwachting licht afzwakken van 79,3 naar 77,5.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content