Bekaert krijgt schouderklopje voor kwartaalcijfers, ING handhaaft verkoopadvies

De Europese beurzen zijn vanmorgen hoger geopend, met relatief beperkte winsten voor de belangrijkste indices. Die winsten situeren zich over het algemeen in de buurt van een half procent. Heel wat bedrijven maakten vandaag kwartaalcijfers bekend. Ondanks een daling van de winst opende ING in Amsterdam bijna 2% hoger.

Brussel is relatief zwak gestemd, de BEL 20 is inmiddels al teruggevallen onder de nullijn. De vanmorgen gepubliceerde omzetcijfers van Bekaert werden goed onthaald, de koers opende flink hoger.

Emmanuel Carlier van ING wees er op dat de omzet in de regio Asia Pacific met 34% daalde, wat er op wijst dat de situatie op de markt voor zonnepanelen niet is verbeterd. Carlier handhaaft dan ook een verkoopadvies voor het aandeel.

Omzet Bekaert op kwartaalbasis gestegen

In het eerste kwartaal van 2012 realiseerde Bekaert een geconsolideerde omzet van € 895 miljoen en een gezamenlijke omzet van € 1 135 miljoen: enerzijds een daling met respectievelijk 2,6% en 7,9% vergeleken met het eerste kwartaal van 2011, maar anderzijds een aanzienlijke stijging ten opzichte van het laatste kwartaal van 2011.

De drastische ontwikkelingen in de vraag en prijszetting van de zaagdraadmarkt, die een impact hadden op Bekaerts activiteiten vanaf mei 2011, dreven de geconsolideerde omzet (organisch) 13,7% lager in vergelijking met het uitzonderlijk sterke eerste kwartaal van 2011.

De nettobewegingen ten gevolge van acquisities en desinvesteringen bedroegen 8,3% en ook de wisselkoerseffecten waren positief (+2,9%).

De gezamenlijke omzet nam met 7,9% af. De nettobewegingen ten gevolge van acquisities en desinvesteringen3 was licht negatief (-1,1%), terwijl de wisselkoerseffecten gunstig waren (2,0%). Vergeleken met het laatste kwartaal van 2011 steeg de gezamenlijke omzet met 8,2%.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content