Bekaert gunt Europese beurzen een straaltje zonlicht

De Europese beurzen zijn vandaag lager gesloten, maar boven de dieptepunten van de dag. Zowel de BEL 20 als de Euro Stoxx 20 stonden bij het slot van de handel ongeveer een half procent in het rood. Heel wat bedrijven maakten vandaag cijfers bekend en die waren niet allemaal even overtuigend.

In Brussel maakte Bekaert een goede beurt op de trading update, hoewel de reacties van de analisten op de cijfers niet echt enthousiast klonken. De resultaten van Spector en Agfa-Gevaert waren beneden peil. Morgen zijn er opnieuw een aantal Europese bedrijven die komen rapporteren.

Lagere marge bij Miko

Miko kondigde aan dat de omzet zich in het eerste kwartaal van 2012 goed aanzet met een vooruitgang van 9 %. De grondstoffen zijn evenwel aanzienlijk duurder dan in het eerste kwartaal van 2011. Dit betekent dat de marge lager ligt t.o.v. dezelfde periode van vorig jaar.

Zowel de koffieservice- als kunststofverwerkingsafdeling vertonen een gunstige omzetgroei. In de koffieserviceafdeling stijgen vooral de volumes bij de eigen dochterondernemingen in Frankrijk en Duitsland, alsook in de export naar derden. Kunststofverwerking doet het vooral goed dankzij de productie van verpakkingen voor de healthcaresector.

Lagere omzet en negatieve REBITDA bij Spector

Retail Group:

o Aanhoudend gebrek aan consumentenvertrouwen en sluiting winkels leiden tot daling bedrijfsopbrengsten;

o Rebitda daalt van EUR -0,38 miljoen naar EUR -1,27 miljoen;

o Herstructureringsplan in volle uitvoering.

– Imaging Group:

o Omzet daalt 7,6% tot EUR 10,57 miljoen;

o Stijging van de bedrijfsopbrengsten uit digitale mail-order activiteiten;

o Rebitda evolueert van EUR 0,43 miljoen naar EUR -0,47 miljoen.

Voor de Retail groep blijven de vooruitzichten heel onzeker door de economische situatie. In de tweede helft van 2012 zal de positieve impact van de herstructureringsmaatregelen, die in 2011 genomen werden, verder blijken.

De Imaging Group verwacht een stabilisatie van de totale bedrijfsopbrengsten met behoud van de rentabiliteit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content