Bekaert en KBC trekken BEL 20 hoger

De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, met uiteindelijk toch stevige winsten voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 stond bij het slot van de handel meer dan 1,25% in de plus, de BEL 20 kon een winst van iets meer dan 1% vasthouden.

Bekaert en KBC waren de sterkste stijgers binnen de index, terwijl Telenet het verlies uiteindelijk wist te beperken tot iets meer dan een half procent.

De kansen lijken uiteindelijk relatief klein dat Liberty een hoger bod op het telecombedrijf zal uitbrengen. Op de valutamarkten ging de euro opnieuw vlot hoger.

Sioen koopt eigen aandelen in

Sioen Industries kondigt aan dat de vennootschap vandaag start met een inkoopprogramma eigen aandelen waarbij een financiële tussenpersoon gemachtigd werd om voor rekening van Sioen Industries gedurende een periode van 12 maanden een maximum van 10% eigen aandelen in te kopen op de beurs of buiten de beurs.

De inkoop van eigen aandelen zal gebeuren binnen de voorwaarden gesteld in de statuten en de machtiging door de Buitengewone Algemene Vergadering van 24 april 2009. Deze machtiging stelt de Raad van Bestuur in staat om overeenkomstig de vennootschappenwet, haar eigen aandelen in te kopen tot beloop van het maximum aantal voorzien door de wet.

Kostenbesparingen bij CSM werken positief uit

De omzet steeg 6% naar Eur 834 mln. De valuta-invloed hierop was 8,1%, volumes waren 3,4% lager, prijzen 0,7% hoger en overnames plus 0,9%.

De volumedalingen betroffen volgens Theodoor Gilissen Bankiers alle divisies, ook Purac (-2,4%). Het bedrijfsresultaat steeg 33% naar Eur 40,4 mln en was na bijzondere kosten 27% lager op 20,9 mln.

Positieve effecten waren de Eur 5,9 mln kostenverbeteringen in Noord Amerika en de Eur 4,2 mln valuta-invloed. Negatief waren de Eur 18,5 mln kosten voor de komende herstructurering. Voor het gehele jaar zijn de grondstoffen gedekt.

De verkoop van de bakkerij-activiteiten verloopt volgens schema. De analisten van de bank wachten het verkoopproces af met een rating houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content