Beige Book van de FED heeft geen echt nieuws te melden

Het Beige Book dat de Federal Reserve Bank woensdag publiceerde, bevatte geen echt nieuwe feiten met betrekking tot de Amerikaanse economie. De situatie verbeterde in 10 van de 12 districten van de centrale bank.

De Federal Reserve zei in haar Beige Bood dat het gematigd economisch herstel een bredere basis krijgt. Todd Elmer, currency strategist bij Citigroup Inc. in New York, is van mening dat het nu belangrijk is om te weten hoe de Amerikaanse economie in vergelijking met die in andere delen van de wereld presteerde.

De dollar daalde in reactie op de publicatie van het FED-rapport ten opzichte van 11 van de 16 belangrijkste valuta. De valutamarkten vrezen namelijk dat de rente in de VS langer dan oorspronkelijk was verwacht laag gaat blijven.

Elmer stelde vast dat de FED waarschuwde dat zowel de arbeidsmarkt als de kredietverstrekking in de Verenigde Staten zwak blijft. Daardoor zal de centrale bank allesbehalve staan te springen om de rente te verlagen.

Dit heeft op zijn beurt weer tot gevolg dat de koers van de dollar onder druk kan komen te staan. Het Federal Open Market Committee vergadert op 27 januari en de slotverklaring van die meeting kan opnieuw beslissend worden voor het lot van de dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content