Bedrijven moeten zwaar investeren in nieuwe technologie

De bedragen die moeten worden geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe technieken zijn volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer enorm.

En het is bijna niet meer voor een enkel bedrijf op te brengen. Men ziet dat ook bij het Nederlandse ASML dat haar klanten mee laat betalen aan de ontwikkeling van nieuw chips.

De koers van het aandeel steeg op de nieuwe samenwerking en daardoor kon de NASDAQ index weer dicht bij haar hoogste stand sinds bijna 13 jaar komen. Dit ook door stijging van Microsoft. Een index die de afgelopen week wel een nieuw record neerzette was de Russel2000.

Deze index volgt zoals de naam al zegt 2000 aandelen in de categorie kleine Amerikaanse bedrijven. Daarmee komt deze index voor het jaar uit op een winst van bijna 27%.

De meeste bedrijven in deze index zijn bij veel buitenlandse beleggers onbekend. Dat betekent overigens niet dat het obscure bedrijven zijn.

In de ogen van veel Amerikanen is het de ruggengraat van de Amerikaanse economie. Het gegeven dat deze index nu het zo goed doet is een indicatie dat de Amerikaanse econo-mie het goed doet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content