Bayer publiceert goede cijfers, maar er zijn weinig triggers voor de koers

Bayer rapporteerde eind juli cijfers over het tweede kwartaal. Het chemieconcern, dat onder meer geneesmiddelen en gewasbeschermingsproducten maakt, realiseerde een winst die hoger uitkwam dan verwacht.

De analisten van ABN Amro missen vooralsnog triggers die de waardering van het aandeel kunnen aanjagen; het houden-advies blijft van kracht.

De resultaten die Bayer presenteerde, waren beter dan verwacht. De farmaceutische activiteiten waren goed voor een solide omzet.

Daarnaast deed het concern goede zaken met producten voor de agrarische markt. Bovendien pakte de ontwikkeling van de Amerikaanse dollar gunstig uit voor Bayer.

Het bedrijf realiseerde in het tweede kwartaal een winst per aandeel (wpa) van EUR 1,47. Hiermee wist het bedrijf de verwachtingen van de markt te overtreffen: analisten hadden gerekend op een wpa van EUR 1,36.

Prognoses opwaarts bijgesteld

Bayer stelde de prognoses voor heel 2012 opwaarts bij. Zowel de winst per aandeel als de omzet zullen dit jaar sterker groeien dan eerder werd aangenomen.

Belangrijkste aanjagers van de omzet en winst zijn de gunstige dollarkoers en de goede prestaties van de divisies Healthcare en Crop Sciences.

Naar de mening van ABN Amro heeft Bayer goede prestaties neergezet in het tweede kwartaal. Het streven naar efficiency en de nieuwe strategische koers van de huidige CEO Marijn Dekkers lijken hun vruchten af te werpen.

Bovendien is de gunstige dollarkoers een steuntje in de rug voor het bedrijf.

Het aandeel Bayer heeft een koers/winstverhouding van 11 (op basis van de verwachte winst in 2013) en is daarmee niet duur. Triggers die de waardering van het aandeel kunnen aanjagen ziet ABN Amro op dit moment echter niet.

Het succes van de divisie Pharma is niet overtuigend; bovendien denkt het team dat de prestaties van de divisie Material Sciences verder onder druk kunnen komen te staan. Zij blijven een houden-advies hanteren voor het aandeel Bayer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content