Bart De Smet (Ageas): “Premie-inkomenniveau zal dit jaar hoger liggen”

Analyse van de cijfers van Ageas is geen makkelijke zaak, onder andere vanwege de eenmalige items die een rol spelen in het verhaal. Belangrijk op operationeel vlak was dat de verzekeraard de prognose van hogere premie-inkomens bevestigde. Over het tweede kwartaal werd alvast een sterke stijging van de premie-inkomsten opgetekend.

CEO Bart De Smet gaf de volgende toelichting op de cijfers: “Ageas kon de sterke commerciële prestatie handhaven in het tweede kwartaal met een stijging van meer dan 20% in de premie-inkomens in het eerste halfjaar. Op basis van dit resultaat, en rekening gehouden met de onzekere economische vooruitzichten, blijven we vol vertrouwen, en herbevestigen we onze verwachtingen, dat het premie-inkomenniveau van de groep voor 2010 hoger zal zijn dan dat van 2009.”

Bij de presentatie van de halfjaarcijfers van Ageas werd onder andere uitgekeken naar de posities in Zuid-Europese staatsobligaties. De Smet zei daarover het volgende: “We hebben ons concentratierisico in Zuid-Europese staatsobligaties aanzienlijk afgebouwd, zowel in Leven als in Niet-leven, waarbij een belangrijk gedeelte van het negatief effect tot op heden reeds werd gecompenseerd. Het aanpassen van onze beleggingsstrategie blijft topprioriteit om toekomstige rendementen te optimaliseren.”

Bij Niet-leven verbeterden de combined ratio’s in het tweede kwartaal, het resultaat van de genomen corrigerende maatregelen, maar bleven desondanks over het algemeen boven het niveau van het vorige jaar.

De Smet: “Vergelijkingen met voorgaande perioden zijn altijd moeilijk maar ik zou het netto-verzekeringsresultaat over het eerste halfjaar toch als solide willen omschrijven, ondanks de uitdagende marktomstandigheden. Het positieve netto-belastingeffect gerelateerd aan de geplande vereffening van Fortis Brussel, heeft in het tweede kwartaal geleid tot een positief nettoresultaat bij Algemeen. Samen met de aangekondigde desinvestering van onze Turkse verzekeringsactiviteiten, zijn deze initiatieven een illustratie van onze vastberaden en voortdurende inspanningen om onze groepsstructuur te vereenvoudigen en te stroomlijnen. Terzelfder tijd blijven wij onze activiteiten uitbreiden, zowel organisch als via selectieve overnames, zoals recent werd aangetoond door de overname van de verzekeringsactiviteiten van Kwik-Fit op onze kernmarkt, het Verenigd Koninkrijk. Samengevat tonen deze resultaten aan dat we onze bedrijfsactiviteiten voortdurend waakzaam en proactief voeren maar toch ook openstaan voor opportuniteiten om onze groep en ons toekomstig winstpotentieel te versterken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content