Barack Obama of Mitt Romney?

Op basis van de futures gaan de Amerikaanse beurzen stabiel tot iets hoger noteren, de futures op de S&P 500 wijzen in de richting van een beperkte winst voor deze index. De meeste beleggers gaan hoogstwaarschijnlijk het poeder droog houden tot de uitslag van de presidentsverkiezingen bekend is.

Uiteindelijk maakt het volgens de analisten niet zo heel veel uit of Barack Obama dan wel Mitt Romney in het Witte Huis belandt. Laatstgenoemde zou het iets moeilijker hebben met de politiek van monetaire verruiming, maar de uitdagingen waar de Verenigde Staten voor staan blijven uiteindelijk dezelfde.

Als gevolg van de presidentsverkiezingen zullen de bedrijfsresultaten tijdelijk naar de achtergrond worden verdrongen. Bovendien staan deze week vooral de Europese cijfers in de belangstelling.

Opnieuw heel wat bedrijfsresultaten deze week

Technisch is het beeld van de AEX weinig veranderd. Het technische beeld is en blijft volgens ABN Amro dus ongewijzigd neutraal.

Boven 340,21 gaan de lichten weer op groen en wordt het beeld wat meer bullish. De richtpunten worden dan 347,00 en 363,31 punten. Onder 325,35 krijgen de negatieve krachten weer de overhand.

Deze week zullen weer flink wat bedrijven hun kwartaalresultaten bekendmaken. Met name de Europese bedrijven zitten volgens ABN Amro nog volop in dit proces.

In Nederland zullen we de volgende week onder andere cijfers gaan zien van PostNL, DSM, Wolters Kluwer, ING, Aegon en Reed Elsevier. Elders in Europa verwachten we onder meer cijfers van HSBC, Siemens en Telefonica.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content