Banken nemen steeds meer huizen in de Verenigde Staten in beslag

Het aantal foreclosures, woningen die wegens niet-afbetaling van het woonkrediet in beslag worden genomen, bereikte in de VS tijdens het derde kwartaal op kwartaalbasis het hoogste niveau ooit.

Sinds het uiteenspatten van de vastgoedzeepbel waren er nooit zo veel foreclosures. In totaal werden meer dan 288.000 huizen in beslag genomen in de periode tussen 1 juli en 30 september.

De cijfers zijn afkomstig van RealtyTrac, dat eerder al rapporteerde dat er in het tweede kwartaal 270.000 huizen door de banken werden aangeslagen. Dit jaar werden in totaal al 816.000 huizen door de banken overgenomen.

Op basis van deze cijfers zou dit jaar de kaap van 1 miljoen overschreden kunnen worden, ware het niet dat verschillende banken hun foreclosures voorlopig wegens juridische problemen hebben stopgezet.

Rick Sharga, senior vice president at RealtyTrac, ziet een aantal rechtszaken mogelijk, maar gelooft niet dat dit de foreclosures zal kunnen stoppen. Sharga ziet dit jaar de kaap van 1 miljoen foreclosures overschreden worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content